donderdag 11 december 2014

Nadelen op donderdag: Leg die smartphone nu eens weg

'Na een lange dag lig je eindelijk in je bed. Je smartphone ligt lekker knus naast je. Verderop ligt je vriend -of vriendin- ook nog ergens. Je doet een poging tot een gesprek. Maar, hij is te druk met zijn smartphone. Zelfs een zwoele, liefdevolle kus heeft totaal geen invloed op hem. Hij moest echt snel nog even zijn mail checken. Mail checken, jaja. Je ziet dat hij gewoon op Facebook zit.

'Laat dan ook maar,' denk je. Je draait je om en kijkt op Whatsapp. Je vriend heeft je een liefdevolle, virtuele kus gestuurd. Geïrriteerd druk je de liefdevolle, virtuele kus weg. Je ziet dat Shirley heeft geappt, ze heeft weer een vette roddel. Interessant. Misschien nog wel beter dan een spannende avond met vriendlief!

Onderzoeken liegen er niet om. We hebben steeds minder seks dankzij de moderne technologie. Snel nog even Facebook en Instagram checken blijkt interessanter. En, zelfs als dan toch een keer de liefde wordt bedreven, deinst een deel er niet voor terug om ondertussen toch even Facebook te checken. Schokkend!

Wordt het niet eens tijd om technologie de mond te snoeren?

Fijne avond.

Ps. Meer lezen? Klik hier en hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten