woensdag 31 december 2014

Technologie en de jeugd van tegenwoordig #4

Tegenwoordig zit het gemiddelde kind het liefst achter de computer, tablet of spelcomputer. Buitenspelen wordt -helaas voor de kinderen, ze weten niet wat ze missen!- bijna niet meer gedaan.

Want, hoe vaak zie je tegenwoordig nog kinderen die stoepranden, knikkeren, waterflesvoetballen, lummelen of verstoppertje en tikkertje spelen?

Buitenspelen met klasgenootjes of kinderen uit de buurt. Er was altijd wel iemand te vinden op straat. En anders werd er gewoon net zo lang aangebeld bij de alle kinderen in de buurt tot iemand zin had om mee te spelen. Je vermaakte je prima en lette totaal niet op de tijd.

Dan ineens kwam het moment. De straatlampen gingen aan! Tijd om naar binnen te gaan. Maar, eerst nog even snel dat potje knikkeren afmaken, je had bijna die vette bonk gewonnen. Je ouders begrijpen echt wel dat je daarom vijf minuutjes later bent.

Die goeie oude tijd. Hoeveel kinderen zouden tegenwoordig de straatlamp regel nog kennen? Ik ben in ieder geval blij dat ik een jeugd had voordat technologie het overnam!

Wordt het niet eens tijd om technologie de mond te snoeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten